2018/19 Akademik Yılı Mevlana Öğrenci Hareketliliği Başvuruları

ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ
BAŞVURULARI BAŞLADI...

Sevgili Öğrenciler;

2018-2019 Akademik Yılı Mevlana Değişim Programı Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Başvuruları başlamıştır.

2018- 2019 Akademik yılı için Mevlana Değişim Programı kapsamında uygulanacak değişim takvimi aşağıda yer almaktadır.
  • Değişim İlanlarının Duyurulması:   12 Şubat 2018
  • Değişim İçin Başvuruların Alınması:  19 Şubat - 09 Mart 2018
  • Başvuruların Değerlendirilmesi: 12 Mart 2018
  • Değerlendirme Sonuçlarının YÖK'e İletilmesi: 16 Mart 2018

2018-2019 Akademik Yılı Mevlana Değişim Programına katılmak isteyen öğrencilerimizin başvurularını 19 Şubat – 09 Mart 2018 tarihleri arasında Dış İlişikler Ofisi’ne şahsen yapmaları gerekmektedir.

Başvuruda bulunmak isteyen adaylara başvuruda bulunmadan önce değişimi gerçekleştirmek istedikleri üniversiteler hakkında (ÜNIVERSİTENİN EĞİTİM DİLİ, NOTLANDIRMA SİSTEMİ, ÜNİVERSİTEDEKİ İLGİLİ PROGRAMIN EĞİTİM PLANI vb.) araştırma yapmaları önemle tavsiye edilir.

Öğrenci Öğrenim Hareketliliği’ne katılmak isteyen öğrenciler gitmek istedikleri Üniversitenin Eğitim-Öğretim dilini makul düzeyde bildiklerini gösteren bir belge ibraz ederler. Eğer herhangi bir belgeleri yoksa üniversitemizin yapacağı dil sınavına katılırlar. Bu sınavdan aldıkları notun % 50’si ile akademik ortalamalarının % 50’sinin toplamı değerlendirmeye tabi tutularak öğrenci seçimi yapılır.

NOT 1

• Öğrencilerimiz başlangıçta sadece “Aday Öğrenci Başvuru Formu” ile başvuru sürecini başlatacaklar. Mevlana Değişim Programı öğrenci olmaya hak kazandıktan sonra web sayfamızdaki diğer belgeleri dolduracaklardır.

NOT 2:

• Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Yürütme Kurulu, Öğretim Elemanı Hareketliliğini 25.02.2015 tarih ve 2015.8. nolu kararıyla 2015-2016 Akademik yılından itibaren geçerli olmak üzere ikinci bir Yürütme Kurulu kararına kadar durdurulmasına karar vermiştir. Bu yüzden bu başvuru döneminde de Akademik personelimizden başvuru alınmayacaktır.

Başvuru için Lütfen Dış İlişkiler Ofisi’nde bulunan Mevlana Kurum Koordinatörlüğü ile iletişime geçiniz!
Başvurular Şahsen Yapılacak Olup İnternet üzerinde başvuru alınmayacaktır!

• Başvuru Formu
  • Transkript (1 adet)
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (1 adet)