2019/20 Akademik Yılı Mevlana Öğrenci Hareketliliği Başvuruları

08 Şubat 2019 Cuma

Sevgili Öğrenciler;

2019-2020 Akademik Yılı Mevlana Değişim Programı Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Başvuruları başlamıştır.

Başvuru Takvimi

Değişim İlanlarının Duyurulması: 08 Şubat 2019
Değişim İçin Başvuruların Alınması:18 Şubat - 11 Mart 2019
Yabancı Dil Sınavı: 13 Mart 2019
Başvuruların Değerlendirilmesi: 15 Mart 2019
Değerlendirme Sonuçlarının YÖK'e İletilmesi:22 Mart 2019

Başvuru Süreci

2019-2020 Akademik Yılı Mevlana Değişim Programına katılmak isteyen öğrencilerimizin başvurularını 18 Şubat - 11 Mart 2019 tarihleri arasında Dış İlişikler Ofisi’ne şahsen yapmaları gerekmektedir.

Başvuruda bulunmak isteyen adaylara başvuruda bulunmadan önce değişimi gerçekleştirmek istedikleri üniversiteler hakkında (ÜNIVERSİTENİN EĞİTİM DİLİ, NOTLANDIRMA SİSTEMİ, ÜNİVERSİTEDEKİ İLGİLİ PROGRAMIN EĞİTİM PLANI vb.) araştırma yapmaları önemle tavsiye edilir.

Öğrenci Öğrenim Hareketliliği’ne katılmak isteyen öğrenciler gitmek istedikleri Üniversitenin Eğitim-Öğretim dilini makul düzeyde bildiklerini gösteren bir belge ibraz ederler. Eğer herhangi bir belgeleri yoksa üniversitemizin yapacağı dil sınavına katılırlar. Bu sınavdan aldıkları notun % 50’si ile akademik ortalamalarının % 50’sinin toplamı değerlendirmeye tabi tutularak öğrenci seçimi yapılır.

Not 1

• Öğrencilerimiz başlangıçta sadece “Aday Öğrenci Başvuru Formu”ile başvuru sürecini başlatacaklar. Mevlana Değişim Programı öğrenci olmaya hak kazandıktan sonra web sayfamızdaki diğer belgeleri dolduracaklardır.

Not 2

• Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Yürütme Kurulu, Öğretim Elemanı Hareketliliğini25.02.2015 tarih ve 2015.8. nolu kararıyla 2015-2016Akademik yılından itibaren geçerli olmak üzere ikinci bir Yürütme Kurulu kararına kadar durdurulmasına karar vermiştir. Bu yüzden bu başvuru döneminde de Akademik personelimizden başvuru alınmayacaktır.

Başvuru için Lütfen Dış İlişkiler Ofisi’nde bulunan Mevlana Kurum Koordinatörlüğü ile iletişime geçiniz!

Başvurular Şahsen Yapılacak Olup İnternet üzerinde başvuru alınmayacaktır!